• Topbar

  • Sinds 1998
  • Massagetherapie en Lichaamswerk
  • 1000+ cursisten
  • Amsterdam en Bilthoven
  • SNRO geaccrediteerd

 • Voetmassage

  Welkom op de Elektronische Leer Omgeving voor de cursus Voetmassage.

  Je leest hier wat je allemaal te doen hebt vóór, tijdens en ná de lesdag. Hier vind je ook de Syllabus en de beschrijving van de route van de Voetmassage,

  Voorafgaand aan de les

  – Lees de syllabus door, en lees ook alvast de massage-route door. Je treft beide bestanden hieronder. Het is handig om de massageroute even uit te printen, en mee te nemen naar de lesdag, zodat je die bij je kan houden tijdens het masseren. Zelf vind ik het handig om de pagina’s te lamineren, zodat je kunt voorkomen dat olievlekken je papieren besmeuren. Kijk ook alvast even wat je nodig hebt tijdens de lesdag.

  Tijdens de lesdag

  Verdiepen we ons in de theorie en de holistische betekenis van de voeten, maar het is vooral een praktijkdag. Een heerlijke massage-dag, waarin je zowel masseert als gemasseerd wordt. We gebruiken daarbij fijne pure oliën met aromatische geuren. Mee te nemen: Een teiltje waar je voeten inpassen en een gastendoekje. 1 badlaken, 2 handdoeken, en een dekentje zodat je iemand kan toestoppen. een klein kussentje voor onder het hoofd is ook fijn. En een knierol. Wellicht zijn een aantal van deze attributen al aanwezig bij Esoterra waar we gebruik van kunnen maken.

  Na de lesdag

  Schrijf je een kort reflectieverslag van max 1.5 A4 , deze lever je uiterlijk 4 september in ( dan kun je in de zomer vakantie houden. Eerder mag, later niet. Het reflectieverslag bevat de volgende onderdelen: – beschrijf je 3 grootste inzichten die je deze dag hebt opgedaan. – beschrijf hoe het was om andermans voeten te masseren. – beschrijf hoe je je voelde tijdens en na het ondergaan van een voetmassage.

  Jessy Jansen
  Jessy Jansen

  × Hoe kan ik je helpen?