Cursus Fascia Cupping (1 dag)

Bij deze vorm van therapie wordt de fascia door middel van siliconen cups soepeler gemaakt met als gevolg spanning en pijn vermindering in het lichaam.

“Fascia cupping voelt voor mij heerlijk omdat mijn huid wat wijder en soepeler aanvoelt waar het daarvoor juist strak en dicht zat!

 

Elmer Donker

 

Cursus fascia cupping

In de cursus fascia cupping gebruiken we een vorm van cupping therapie die zijn oorsprong heeft in de oosterse geneeskunde. Deze cupping methode wordt gebruikt om afvalstoffen uit het bindweefsel te halen en de doorbloeding te bevorderen. Cupping wordt in vrijwel heel Azie toegepast in verschillende varianten; van Turkije tot China.

Bij deze vorm van therapie wordt de fascia door middel van siliconen cups soepeler gemaakt met als gevolg spanning en pijn vermindering in het lichaam.

Na een behandeling kan het lichaam aardig verkleurd zijn. Dat hoort bij de behandeling. Cupping werkt goed bij lage rugpijn, stijve nekspieren en steeds meer atleten gebruiken het na het sporten om de spieren te versoepelen.

 

Dit kun je na de cursus fascia cupping

  • verschillende cupping technieken toe te passen
  • fasciale release ondersteunen
  • pijn  verminderen
  • bewegingsuitslagen vergroten (grotere Range Of Motion)
  • cupping in zetten bij littekens en oppervlakkige triggerpoints

Tijdens deze cursus werken we met siliconencups. Het voordeel van deze cups is dat ze flexibel zijn en dus goed mee kunnen bewegen met de huid.

Je krijgt ook tips over goede inkoopadressen voor deze cups.

 

Wat ga je leren en doen?

Gedurende de cursus leer je door middel van het gebruik van cups de lagen fascia van elkaar kunt laten bewegen waardoor de vastgezette structuur weer flexibel wordt en er een grote hoeveelheid zuurstofrijk bloed weer bij de juiste weefsels terecht kan komen. Door het plaatsen van de cup op de huid boven op een spierknoop en het vacuum trekken van de cup wordt het onderliggende weefsel dus losgemaakt, stevig doorbloed en kunnen afvalstoffen afgevoerd worden.

Dit proces vind ook plaats als je een wond hebt, het bloed gaat dan naar de wond of kneuzing om alles wat kapot is te helpen herstellen. Door middel van anamnese en onderzoek bepaal jij al behandelaar waar dit herstel nodig is.

 

Voor wie is de cursus fascia cupping?

De cursus fascia cupping is geschikt voor massagetherapeuten, masseurs, sportmasseurs, fysiotherapeuten, fasciatherapeuten die op fascia gerichte therapie willen aanbieden. Fascia cupping is ook een ideale cross-over behandelmethode voor therapeuten met een oosterse of TCM (traditional Chinese medicine) achtergrond.

Deze cursus is onderdeel van de opleiding fascia therapeut.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Praktische info

Data

Zaterdag 23 janauri, Maandag 17 mei, Maandag 13 september 2021

Tijden

1 dag van 10.00 uur tot uiterlijk 17.00 uur

Docent(en)

Mathilde Vlotman

Certificaat

Ja

Accreditaties

KTNO

Investering

145,00

Vraag de studiegids aan

Ontvang alle informatie over deze opleiding + een extra hoofdstuk
in één overzichtelijke gids!
GRATIS

Impressie