fbpx
  • Sinds 1998
  • Massagetherapie en Lichaamswerk
  • 1000+ cursisten
  • Amsterdam en Bilthoven
  • SNRO geaccrediteerd

 • Lichaamswerk

  Op het gebied van lichaamswerk biedt Esoterra allerlei opleidingen en cursussen aan.

  Meest gekozen opleidingen

  Studenten aan het woord

  “Ik heb mijn opleiding tot masseur gevolgd bij Esoterra. De manier waarop er les wordt gegeven spreekt me erg aan. Ik wil Esoterra dan ook aan iedereen aanraden die op het punt staat een opleiding of cursus te gaan volgen.”

  Mirjam de Lange, masseur

  Mirjam de Lange
  Wilnis

  Studenten aan het woord

  “Door deze cursus ben ik heel enthousiast geworden en is het geven van massages in een stroomversnelling gekomen.”

  huub pardoel, stoelmasseur

  Huub Pardoel
  Ede

  Studenten aan het woord

  “Vorige maand mijn diploma behaald voor de 3-jarige opleiding tot massagetherapeut. Wat een fantastische opleiding! Heel veel geleerd, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. Goede, bevlogen, deskundige docenten en altijd gezellig. Zeker genoeg bagage om in eigen stijl een praktijk op te zetten.”

  Marieke Jacobs, massagetherapeut

  Marieke Jacobs
  Rotterdam

  Studenten aan het woord

  “Ik ben nog iedere dag blij dat ik hier de opleiding gevolgd heb. Ben ivm met nascholing bij 2 andere opleidingsinstituten geweest waar ook de opleiding massagetherapeut gevolgd kan worden. Ben jullie daardoor nog meer gaan waarderen.”

  Gerda de Jager, massagetherapeut

  Gerda de Jager
  Alblasserdam

  Over Esoterra

  Wij zijn ervan overtuigd dat massage in deze tijden hét medium is om mensen bewuster te maken van hun eigen lichaam, hun klachten, gevoelens en ervaringen. In ons lesaanbod bieden we je de handvatten om dit professioneel te begeleiden. Vanuit contact, vanuit jezelf.

  Blogs en Podcasts

  logo SNRO

  Esoterra houdt zich aan de gedragscode van de NRTO. NNRTO.

  UWV scholingspartner!

  Indien je een uitkering krijgt van het UWV en je wil een omscholingstraject tot masseur of massagetherapeut ingaan, neem dan contact op met het UWV of je loopbaanbegeleider.

  Google reviews over Esoterra

  Ingrid Luitjes
  Ingrid Luitjes
  11/08/2023
  Heel blij dat ik de zomercursus Holistische massage heb gedaan. Veel geleerd, veel gelachen. Warme en inspirerende begeleiding door Stefan. Dit was precies het zetje dat ik nodig had.
  Jolanda Mouw
  Jolanda Mouw
  10/08/2023
  Dit was de eerste zomercursus van 8 dagen basiscursus holistische massage in Amsterdam. In deze 8 dagen heel veel bijgeleerd van verschillende massagetechnieken. Stefan is een fijne leraar die alles duidelijk uitlegd qua theorie en praktijk, neemt echt de tijd hiervoor. voor mij is dit een hele mooie reis geweest en zal zeker ook niet de laatste cursus zijn die ik bij Esoterra ga volgen. Zij zijn echt super.
  Nathalie De L.
  Nathalie De L.
  10/08/2023
  Deze zomercursus van 8 dagen binnen twee weken was voor mij intensief, maar ook superleuk. Iedere dag was afwisselend met een oefening, stukje anatomie, humor en natuurlijk heerlijk masseren en gemasseerd worden. Een echte aanrader……een volgende cursus zal ik hier zeker weer gaan doen….:
  Tess van Schijndel
  Tess van Schijndel
  05/06/2023
  Stoelmassage is een fijne, toegankelijke 2 daagse-cursus. Naast veel oefenen krijg je ook instructies en tips over je masseer-houding en stoelinstellingen, zodat zowel jij als de 'stoelzitter' de massage als een cadeautje ervaren.
  Masja De Jongh
  Masja De Jongh
  25/05/2023
  De lokatie is prima, de documentatie is prima, de training had praktischer gemogen met wat meer vaart.
  Floor Monas
  Floor Monas
  18/04/2023
  Gisteren de cursusdag fascia cupping bij Mathilde in Amsterdam gevolgd. Mathilde is een zeer ervaren en enthousiaste docent die graag haar kennis deelt om de cursisten op een heldere manier de stof bij te brengen. Ik vond het een leerzame dag en heb veel handvatten gekregen hoe ik het cuppen in mijn behandelingen kan toevoegen.
  esoterra logo zonder achtergrond

  Sinds 1998

  × Hoe kan ik je helpen?