• Topbar

    • Sinds 1998
    • Massagetherapie en Lichaamswerk
    • 1000+ cursisten
    • Amsterdam en Bilthoven
    • SNRO geaccrediteerd

  • Mindfulness met Linda Schipper

    Mindfulness volgens Linda

    Linda Schipper is oprichter van Werkplaats Aandachtig Leven en in mijn ogen de verwezenlijking van mindful zijn. Alleen van dit gesprek werd ik al weer heel mindful en geïnspireerd. Ze heeft een eigen praktijk en opleidingsinstituut in Nijgea (F). Daar geeft ze diverse workshops en trainingen en de hele bijzondere mindfulness-massage.
    “Toen ik met mindfulness kennismaakte, was het alsof ik een jas aantrok, die precies paste. En dat is nog steeds zo, na al die jaren. Ik merk eerder wanneer ik mijn grens heb bereikt. Dat maakt dat ik niet meer zo gestrest leef en werk. Dat is fijn, want dan heb ik meer tijd om te genieten van het leven en de mensen om me heen. Mindfulness heeft mijn leven een stuk eenvoudiger gemaakt. En juist dat wil ik graag delen met anderen.”

    Mindfulness-Massage

    Linda is ook hoofddocent van het vak Mindfulness-Massage. Dit is een unieke methode die een diepe bewustwording creëert door middel van aanraking, meditatie en diverse oefeningen en bewegingen. Deze multilevel aanpak heeft een diepgaand resultaat. Zowel het mindfulle als de massage geven een diepe rust en maken de persoon bewuster en laten hem meer genieten van zijn lichaam en/of van het moment. De combinatie van deze twee disciplines versterkt dat: 1 + 1 = 3. Mindfulness-Massage wordt door de toonaangevende site Spafinder gezien als een van de belangrijkste huidige trends.

    Compassietraining

    Een ander onderwerp wat in deze podcast ter sprak komt is zelfcompassie. Linda zegt daar over: “Zelfcompassie werkt als een haven, die beschutting geeft als we heen weer worden geslingerd tussen positieve en negatieve zelfoordelen. Juist wanneer we vriendelijkheid het meest nodig hebben, beoordelen we onszelf genadeloos. In plaats van de pijn toe te laten en te omarmen, hebben we kritiek op onszelf, waarmee we ons afsluiten van de pijn die we ervaren. Liever kritiek op onszelf, dan de pijn en het verdriet voelen. Als we onszelf vanuit zelfcompassie benaderen, kunnen we eindelijk ophouden met onszelf af te vragen “Ben ik goed genoeg?”.
    Het oordelen en bekritiseren van onszelf levert een strengheid op, waarmee moeilijk te leven is. Zelfcompassie boort vriendelijkheid aan, een bron, die in elk mens aanwezig is. Zonder zelfcompassie gaan we ten onder aan de strenge criticus in onszelf, die ons tot in detail beoordeelt. De strenge oordelende criticus laat ons achter met een negatief beeld over onszelf en zet ons aan om nog beter ons best te doen. We verharden, en staan niet meer open voor het plezier. En er is niemand die onze innerlijke criticus tot de orde roept. Er is geen sociale censuur. Het speelt zich allemaal binnen in ons af. Als we het handig spelen, heeft geen mens het in de gaten. Sterker nog: we hebben het zelf meestal niet eens in de gaten. En steeds meer pantseren we ons hart tot een niet te nemen veste. Pijn is niet onze vijand, maar de strengheid waarmee we onszelf behandelen.”