S03E04: Marja de Vries, de hele olifant in beeld

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Marja de Vries (1954) studeerde biologie en ecologie en werkte ruim 10 jaar als textielkunstenares. Op zoek naar inzicht in hoe wij als mensen in harmonie met de natuur kunnen leven, bezocht ze verschillende inheemse culturen. Ze heeft gekozen voor een intensieve persoonlijke en spirituele ontwikkeling, onder andere op basis van Noord Amerikaanse inheemse wijsheid. Ze is in staat het grote overzicht te zien en heeft een heldere toekomstvisie. Sinds 2003 richt ze zich op transformatie van leren en onderwijs zo dat het in overeenstemming zal zijn met wie we – en de kinderen – in essentie zijn en op het creëren van een wereld waarin alles en iedereen in harmonie met al het andere kan leven.

Als eerste stap in die richting schreef ze het boek De Hele Olifant in Beeld dat in 2007 gepubliceerd werd en waarvan inmiddels zo’n 20.000 exemplaren zijn verkocht. Sinds het verschijnen van dit boek wordt ze regelmatig en door vele uiteenlopende organisaties uitgenodigd voor het geven van presentaties hierover. In 2012 is het boek in het Engels gepubliceerd als The Whole Elephant Revealed en in 2014 in het Duits als Nur der ganze Elefant ist die Wahrheit.

In oktober 2014 is haar tweede boek, Samenlevingen in Balans, naar een toekomst in harmonie met de universele wetten verschenen. Dit boek gaat over samenlevingen waarbij inzicht in de universele wetmatigheden een inherent onderdeel is van alle aspecten van de cultuur. Op dit moment werkt ze aan haar derde boek over vormen van organisatie binnen zulke ‘Samenlevingen in Balans’ in lijn met de universele wetmatigheden. Dit zijn egalitaire vormen van organisatie waarbij het Leven centraal staat.

Haar vierde boek zal gaan over ‘Leren en Onderwijs in Balans’.

www.marjadevries.nl

 

 

Geef een antwoord