fbpx
  • Sinds 1998
  • 1000+ cursisten
  • Al vanaf €145,-
  • SNRO geaccrediteerd
 • De volgende aanvraagronde voor het STAP budget start op 1 september. Je kunt dan bij het UWV €1.000,- aanvragen voor opleidingen die starten in oktober, november, december of januari. Wil je een opleiding starten in februari of maart? Vraag het STAP budget dan aan in de aanvraagrond die start op 1 november. Wees er snel bij (echt op de 1e om 10:00 uur) want de ervaring leert dat het budget snel op is.

  Voor wie is het STAP budget?

  Werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget van maximaal € 1.000,- per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Je kunt deze subsidie gebruiken voor een training, cursus of opleiding. De subsidie heet STAP, wat staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie.

  Stap budget aanvragen

  Eén keer per jaar kun je het STAP budget aanvragen via www.stapuwv.nl. Om de maand start er een aanvraagperiode waarbij je vanaf je computer het budget kunt aanvragen. Er is per ronde een beperkt budget en op is op! Lukt het deze keer niet? Probeer het dan de volgende keer.

  Aanvraagrondes bij het UWV

  • 1 maart 2022 t/m 30 april 2022 | STAP-budget op
  • 2 mei 2022 t/m 30 juni 2022 | STAP-budget op
  • 1 juli 2022 t/m 31 augustus 2022 | STAP-budget op
  • 1 september 2022 t/m 31 oktober 2022
  • 1 november 2022 t/m 31 december 2022

  Voorwaarden STAP-budget

  Om in aanmerking te komen voor het STAP budget dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • Minimaal 18 jaar oud
  • Je ontvangt geen AOW of studiefinanciering
  • Je hebt dit jaar nog niet eerder een STAP budget gekregen
  • De training, cursus of opleiding moet in het STAP-scholingsregister staan en nog niet zijn gestart op het moment van aanvraag. De aanvraag dient minimaal 4 weken voor de start van de opleiding aangevraagd te worden. 
  • Je opleiding start binnen 3 maanden na sluiting van het aanvraagtijdvak bij UWV (dus let op de periode tussen de sluitdatum van de aanvraag STAP budget in de desbetreffende aanvraagronde en de startdatum van de opleiding! Als de tussenliggende periode langer is dan 3 maanden vraag het STAP budget dan pas in de volgende ronde aan)

  Wordt de aanvraag goedgekeurd dan wordt het bedrag direct aan Esoterra betaald. Het UWV beheert en voert de aanvragen uit.

  Alsnog belastingaftrek van je studie?

  Voor de STAP regeling kon je de kosten van je opleiding als kostenpost verrekenen in je belastingaangifte. Zo betaalde je in plaats van belasting aan je eigen ontwikkeling. Wat ons betreft een veel beter idee dan het STAP budget maar goed, vanaf 2022 is dit niet meer mogelijk.

  Toch kun je nog steeds je opleiding als kostenpost opvoeren! Mits je al een praktijk of bedrijf hebt. Als je dan gaat studeren, zijn de studiekosten gewoon bedrijfskosten en kun je alle opleidingskosten verrekenen.

  Meer info over het STAP Budget ? Bel onze studie adviseur

  Mocht je vragen hebben over het STAP budget en de studiemogelijkheden bij Esoterra? Neem dan contact op met onze studie adviseur!

  Belangrijke links

  Zo vraag je het STAP-budget aan

  1. Kies één van onze opleidingen en schrijf je in op onze site. Ga naar afrekenen en betaal een eerste termijn. Op het volgende scherm vul je je adresgegevens in en kun je aanvinken: “Ik wil graag een Stap aanmeldingsbewijs aanvragen.”
  2. Na je inschrijving ontvang je van ons je bevestiging en een STAP-aanmeldbewijs.
  3. Met dit aanmeldbewijs vraag je het STAP-budget via deze link
  4. Als het gelukt is ontvangen wij het STAP-budget. Dit verrekenen we met het totale studiebedrag.

  Hoe schrijf ik me in?
  Kies voor de gewenste opleiding, datum en betaalmethode. Vul vervolgens je gegevens in en vink het vakje aan waar je het STAP aanmeldingsbewijs kunt opvragen. Je krijgt vervolgens het bewijs gemaild en kunt het budget aanvragen via bovenstaande stappen.

  Wat een feest was het zaterdag 9 juli op de diploma uitreiking. Na een pittige en heerlijke studietijd met mede studenten was het eindelijk daar; het felbegeerde papiertje.
  Iedereen kan aan de slag als professional en een eigen praktijk uit te bouwen. Er is genoeg te doen! Geniet er van.


  Ook in juli en augustus kan je terecht bij Esoterra. We hebben een aantal mooie zomercursussen. Je kunt natuurlijk deze zomer via Schiphol op vakantie gaan maar… waarom niet lekker ontspannen en je massagevaardigheden uitbreiden? Deze zomer zijn er weer een aantal summer specials.

  Zowel in Bilthoven als in Amsterdam kun je terecht voor een 2-daagse introcursus massage. Je leert je hoe je een complete lichaamsmassage kunt geven. Je partner, familie of vrienden zullen versteld staan.

  In Amsterdam kun je ook de cursussen Handmassage, Mindfulness massage en Stoelmassage volgen. Kijk hieronder voor data en meer informatie!

  Esoterra levert de eerste Fascia Release Therapeuten af

  En de studenten waren super enthousiast!! Maurice de Gruijter: “Als je als masseur klachten op je tafel krijgt wil je eigenlijk wat verder. Als je dan kunt werken met de tools van de cursus Myofascia release maakt dat je zo veel completer als behandelaar! Daar word jij en je cliënt dus extra blij van.”

  Esoterra nu ook in Amsterdam!!

  Esoterra opleidingen geeft nu ook massage cursussen én de 1-jarige opleiding tot masseur in Amsterdam Noord. De introcursus Massage vindt plaats op 25 en 26 juni of op10 en 11 september. De 1-jarige opleiding tot Masseur start op zaterdag 1 oktober.

  Opleiding Bodymind coach bij Esoterra

  Je kunt bij ons nu ook de splinternieuwe en geaccrediteeerde 1-jarige opleiding tot Bodymind coach volgen. In deze opleiding ga je zelf de diepte in én leer je mensen professioneel begeleiden bij psychosomatische vraagstukken. Leer alles over energetisch werk en haptonomie.

  × Hoe kan ik je helpen? Available from 09:00 to 19:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday